U WILT UW BEDRIJFSOVERNAME GOED REGELEN

Wanneer u gaat stoppen met uw bedrijf, krijgt u te maken met de opvolging of de overdracht van uw bedrijf. Of wellicht wilt u fuseren of uzelf inkopen in een onderneming? Wat uw situatie ook is: wij kennen de mogelijkheden en risico’s. Wij begeleiden u graag bij de bedrijfsovername. Zodat alles goed is geregeld.

Denkt u wel eens na over de toekomst van uw bedrijf? Heeft u bijvoorbeeld al een idee over de financiële, fiscale, juridische en organisatorische kanten van een bedrijfsovername?
Een bedrijfsoverdracht kost vaak veel meer tijd dan de ondernemer vooraf inschat. Begin daarom op tijd met de voorbereiding. In sommige gevallen is het raadzaam om al vijf jaar voordat een onderneming stopt te starten met de voorbereidingen. Wij beschermen uw belangen én de continuïteit van uw bedrijf.

FUSEREN OF EEN BEDRIJF OVERNEMEN
Als u de mogelijkheid krijgt om een bedrijf over te nemen is dat een mooie kans. Bedrijfsovernames zijn vaak succesvoller dan het zelf starten van een nieuwe onderneming. Aan de andere kant vraagt een bedrijf overnemen om een grotere financiering.

Good Deal Group ondersteunt u graag bij alle stappen van het aankoopproces. Ook bij een fusie staan we u graag terzijde. Zodat u kunt fuseren op een manier die beide partijen voordeel oplevert.

U WILT EEN BEDRIJF KOPEN

Door de vergrijzing staan er steeds meer bedrijven te koop. Daarnaast zorgen de economische omstandigheden voor een kopersmarkt. Dit biedt geweldige kansen voor u als ondernemer! Een bedrijf overnemen is bovendien een grotere garantie voor succes dan zelf een bedrijf starten. Maar hoe koopt u een bedrijf en wat komt er allemaal bij kijken?

Een bedrijf kopen is een mooie zakelijke kans. Want na een bedrijfsovername realiseert u vanaf de eerste dag omzet en profiteert u van de kennis en kunde van het overgenomen bedrijf. Tegelijkertijd vraagt een bedrijfsovername om een grotere financiering. Good Deal Group kent de kansen en risico’s. Wij ondersteunen u graag bij alle stappen van het aankoopproces.

MAAK DE KOOP TOT EEN SUCCES
Wilt u een bedrijf kopen of uw bestaande onderneming juist verder laten groeien? De huidige markt biedt volop mogelijkheden voor een bedrijfsovername. Een bedrijf kopen vraagt echter om een gedegen voorbereiding. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • het financiële plaatje;
  • marktpotentie van het bedrijf;
  • kwaliteit van het personeel;
  • aansturing door de huidige eigenaar;
  • ICT- en softwarestructuur.

BEDRIJF OVERNEMEN? LAAT U ADVISEREN
Een bedrijfsovername kent veel varianten. Er is vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt. U kunt een bedrijf kopen als natuurlijk persoon. We spreken dan van een MBI-traject: een Management Buy In. Ook het kopen van omzet of een klantenbestand is mogelijk. Overweegt u de overname van een bedrijf en bent u geïnteresseerd in de diverse mogelijkheden? Neem contact met ons op.

IK WIL MIJN BEDRIJF VERKOPEN

Wat is de waarde van uw bedrijf? Waar vindt u een geschikte koper? Hoe rekent u af met de fiscus? Of u nu kiest voor opvolging of overname: hoe eerder u begint met de voorbereiding, hoe beter u alles naar uw hand kunt zetten. Good Deal ondersteunt u graag bij de belangrijkste transactie van uw ondernemerscarrière.

Uw bedrijf verkopen is een ingrijpende gebeurtenis. Voor uzelf, voor medewerkers en voor eventuele partner. Vaak heeft u de onderneming met eigen handen opgebouwd. Stoppen vraagt om een grondige voorbereiding. Ook als het nog ver weg lijkt. Dit kost altijd meer tijd dan u denkt. Vaak is het raadzaam om ten minste vijf jaar voor de beoogde overdracht te starten met de oriëntatie.

BEDRIJF VERKOPEN ZONDER ZORGEN
Good Deal Group helpt u om op tijd te starten met de voorbereidingen van de verkoop van uw bedrijf. Belangrijk voor een goede afronding. Een belangrijke vraag is: wat is mijn bedrijf waard? Uit onderzoek blijkt dat maar een op de vijf mkb’ers dit goed kan inschatten. Maar er zijn meer belangrijke vragen:

  • Waarom en wanneer wil ik mijn bedrijf overdragen?
  • Weet ik al wie mijn opvolger wil en kan worden?
  • Welk inkomen heb ik nodig nadat ik ben gestopt?
  • Komt er vermogen vrij, en zo ja: hoeveel?
  • Wat ik ga na de overdracht doen?