Groothandel

Beperking van overheidsbestedingen en een terugloop van consumentenuitgaven. De instabiele economie heeft een grote invloed op de groothandel, mede door de sectorpositie midden in de supply chain.

Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen, zal een groothandel een wezenlijke toegevoegde waarde moeten hebben in de keten. De door de keten opgelegde nieuwe financieringsfunctie en de regisseursrol op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn belangrijke ontwikkelingen voor deze sector.

BIG DATA BIEDT KANSEN
Het verzamelen van big data en het toepassen daarvan om klantgedrag te voorspellen, biedt een waardevolle kans voor groothandelsbedrijven. Ook een omni-channel distributiemodel, waarbij zowel bedrijfsleven als consument kan worden bediend, biedt mogelijkheden. Sectorgenoten die zich richten op internationale handel zullen ook in de nabije toekomst blijven profiteren van toenemende internationale activiteit en de toename in export.

Good Deal Group heeft ruime ervaring en de benodigde kennis in huis om de kansen en de valkuilen te herkennen in de groothandelsector. We delen met plezier onze expertise in een praktisch advies of in de vorm van begeleiding. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!